- 04 Haziran 2026
MUĞLA’DA GENÇLİK YILI HAREKETİ: SIFIR ATIK MAVİ GENÇLERLE BULUŞTU
.
Muğla Valiliği tarafından ilan edilen "Gençlik Yılı" kapsamında, Türkiye Çevre Haftası etkinliklerine gençler damga vurdu. "Dünya Bize Emanet" mottosuyla Bodrum Gündoğan başta olmak üzere il genelindeki 13 balıkçı barınağında eş zamanlı düzenlenen temizlik seferberliğinde gençler, çevre bilincini artırmak için ön saflarda yer aldı.
Muğla, Valilik koordinasyonunda ilan edilen "Gençlik Yılı" vizyonu doğrultusunda genç nesillerin enerjisini anlamlı projelerle buluşturmaya ve bu kapsamda Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen "Hayalet Ağ ve Deniz Temizliği" etkinliğinde; gençleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyor.
Gündoğan Balıkçı Barınağı’ndaki programa; Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Sayın Ali Sırmalı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın Yusuf Sarıkaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Seyfettin Baydar, Bodrum Belediye Başkan Vekili Sayın Necati Altun, Belediye Meclis Üyesi Sayın İbrahim Özten, protokol üyeleri, kurum personelleri, dalgıçlar ve balıkçılar katıldı.
Gençlik Yılı faaliyetleri doğrultusunda, Muğla genelindeki 13 balıkçı barınağında eş zamanlı kıyı ve deniz yüzeyi temizliği gerçekleştirildi. Gönüllü gençler ve balıkçılar tarafından toplanan atıklar, döngüsel ekonomiye ve "Sıfır Atık Mavi" yaklaşımına katkı sağlamak üzere türlerine göre ayrıştırılarak geri kazanıma yönlendirildi.
Gençlerin çevre bilincini artırmayı hedefleyen etkinlikte su altından 2.000 metrekare hayalet ağ çıkarılırken, deniz ekosistemini desteklemek adına da 25.000 yavru levrek mavi sularla buluşturuldu. Yetkililer, Gençlik Yılı kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerle gelecek nesillere daha temiz, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre bırakılmasının hedeflendiğini belirtti.